Help jij een gezin vooruit met de opvoeding?

Help jij een gezin vooruit met de opvoeding?

Plaats:
Delft
Categorie:
Taal & lezen, Vluchtelingenondersteuning, Maatjes & buddy's
Oekraïnehulp:
Ja
Kan online / thuis:
Ja
Tijdsbesteding:
regelmatig
Tip anderen via:

Voor Home-Start zoekt Humanitas in Delft vrijwilligers als maatje voor een gezin.

Tijdens de Coronacrisis hebben vrijwilligers contact met gezinnen via WhatsApp, videobellen, email, buiten op afstand of huisbezoek. Het contact verloopt zoals de vrijwilliger en het gezin het fijn vinden. RIVM regels worden in acht genomen. De basistraining voor Home-Start vindt zowel digitaal als live plaats.

Home-Start biedt praktische en lichte opvoedingsondersteuning aan ouders van gezinnen met tenminste één kind van 0 tot 15 jaar, waar het in het gezin even niet zo lekker loopt. Je kan het zien als een goede buurvrouw die heel betrouwbaar is. Voor deze ouders is het soms prettig om met een gelijkwaardig iemand, een gezinsmaatje, over de opvoeding te praten, zorgen te delen of samen iets gezelligs te ondernemen. Dat is wat de vrijwilligersinzet van Home-Start kan betekenen voor gezinnen. Een moeder (ook aan vaders wordt deze ondersteuning geboden) die goed in haar vel zit, is een betere moeder. Dit tijdelijk steuntje in de rug kan daarbij helpen. Je kan het zien als een goede buurvrouw die niet roddelt en een goed steuntje is. De Home-Start vrijwilliger werkt vanuit de vraag van het gezin. Er wordt begeleiding geboden door een coördinator . Je staat er niet alleen voor.
Wat kan de vrijwilliger doen? De vrijwilliger is vaak een luisterend oor en kan met de ouder praten over opvoeding, zorgen delen, helpen het netwerk te vergroten, wegwijs helpen worden in de buurt en samenleving, spelen met kinderen en gezellige activiteiten ondernemen met kinderen en gezin en meegaan naar afspraken. Ook kan de vrijwilliger een rol spelen in het versterken van de Nederlandse taal van de ouder en het gezin d.m.v. het gesprek, lezen en spel. Deze ondersteuning is gratis voor gezinnen.
Wat bieden we:
Een reiskostenvergoeding voor de reiskosten naar en van het gezin, een leerzame en gezellige basistraining, een jaarlijkse bijeenkomst met het hele Home-Start team met een workshop een lunch en een cadeautje, collega vrijwilligers, begeleiding, je staat er niet alleen voor, leuke en leerzame thema en intervisie bijeenkomsten.
Nieuwsgierig?Stuur een bericht.

Wat vragen we:
Eigenlijk vervang je een goede buurvrouw/man of een betrouwbaar familielid of goede vriend(in). Het is belangrijk dat je weet dat opvoeden soms pittig kan zijn. Dat je zelf als ouder ervaring hebt, vinden we heel erg fijn maar affiniteit met opvoeding en het gezinsleven kan ook voldoende zijn om dit werk te doen. We vragen mensen in de leeftijd vanaf 20 jaar en zolang iemand fit genoeg is. Om het vrijwilligerswerk te mogen doen, krijg je eerst een kennismakingsgesprek en vervolgens de basistraining. Verder vragen we een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (wordt betaald door Humanitas). Voor dit vrijwilligerswerk in een gezin vragen we dat je een jaar lang 2,5 tot 3 uur per week beschikbaar kan zijn.

  • De vraag van Ina is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Ina is eerder via deze website geholpen
  • Ina heeft één aanbeveling ontvangen
Laat Ina weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Humanitas Delft
Geplaatst door:
Profielfoto van Ina
Ina
40% profielsterkte
Bedankt voor het melden
Geplaatst door:
Profielfoto van Ina
  • De vraag van Ina is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Ina is eerder via deze website geholpen
  • Ina heeft één aanbeveling ontvangen
Oekraïnehulp:
Ja
Tijdsbesteding:
regelmatig
Bedankt voor het melden